Ceciderunt Moenia

Ceciderunt Moenia

- Fallna Väggar - Raserade Murar -


~* Etablerad *~
- 26 September 2013 -


- Varmt Välkommen hit &

Mycket Nöje :)

Elfenben & Bushmeat

LiSkaPosted by Lisa Wed, November 06, 2013 18:30:39
- Elfenben -

Ser på nyheterna att var 10'e svensk turist i Afrika och Asien köper souvenirer gjorda av tjuvjagade utrotningshotade djur.
Var 10'e svensk turist i Afrika och Asien...det är inte en och annan, det är väldigt många personer, tiotusentals.

Trodde faktiskt att svenska folket generellt var bättre informerat och betydligt intelligentare än att medvetet göda den avskyvärda marknad som tjuvjakten på elefanter, noshörningar, tigrar, lejon och andra utrotningshotade djur på land och i hav innebär.
Ack vad jag bedrog mig!

Skäms på er ni som vet med er att ni bidrar till vidrigheterna och för att ni möjliggör att detta oerhörda kan fortsätta genom att bidra med pengar till en industri som är så ofattbart grym och onödig.


Var och en turist som står vid ett stånd eller i en butik och överväger att köpa föremål gjorda av elfenben, noshörningshorn eller andra djurdelar MÅSTE alltid först fråga sig....

TYCKER JAG ATT DETTA ÄR EN INDUSTRI JAG KÄNNER STOLTHET AV ATT STÖDJA?

Svarar man JA på den frågan, efter att noga tagit reda på och övervägt alla fakta som man kanske inte hade tidigare...ja då behöver man inte fundera längre på vem man är iallafall.


Titta på dessa två bilder. Se dom. Känn efter....Är detta ok?

Svarar du JA på den frågan så stödjer du fullt medvetet flera illegala, ofattligt grymma och brutala verksamheter, t.ex verksamheten att förse bl.a turister med bushmeat, samt bidrar till att finansiera förtryck och krig i fattiga redan utsatta länder.
- Bushmeat -

Det är inte bara elfenben, horn och skinn tjuvjägarna är ute efter.

Tjuvjakt bedrivs även för att förse en växande marknad med s.k bushmeat, primater så som schimpanser och andra småapor och många många andra djurarter står på menyn. Så även de stora utrotningshotade arterna, gorilla, elefant, noshörning och tiger som bland andra, de svenska turisterna inte tvekar att äta, dricka.

Borde inte varje intelligent någorlunda informerad person ställa sig frågan

-ÄR TJUVJAKTSINDUSTRIN PÅ BL.A ANNAT UTROTNINGSHOTADE DJUR NÅGOT JAG STOLT KAN STÅ UPP FÖR ATT JAG STÖDJER?Foto: Martin Harvey - Tjuvjagade bushmeatapor.

Bushmeat-restauranger serverar mat från exotiska djur, såsom elefant, apa och tiger – arter som i stora delar av världen är utrotningshotade.

Enligt en undersökning som Världsnaturfonden, WWF, har gjort kan nästan var femte svensk tänka sig att äta på en bushmeat-restaurang, tio procent skulle vilja prova elefant- eller noshörningskött och nästan lika många smaka tigervin eller tigerkött.

– Det är anmärkningsvärt, jag trodde det var lägre. Det förvånar, men sen är det skillnad på vad man kan tänka sig att äta och sen vad man faktiskt gör, säger Mats Forslund, expert på handel med hotade arter på WWF.

Ordet bushmeat syftar till kött från vilda djur i Afrika och Asien och ursprungligen var det inte konstigare att man där jagade tiger som att det jagas älg i Sverige. Men sedan artbestånden håller på att försvinna och tjuvjakten på de exotiska djuren har ökat allt mer, används ordet bushmeat ofta för att tala om utrotningshotade djur.

De över 1000 tillfrågade i undersökningen har under de senaste fem åren turistat i antingen Afrika, Thailand eller Vietnam och nio av tio tycker att det skulle vara ”mycket tragiskt” om elefanter eller tigrar dog ut.

En klar majoritet uppgav också att de trodde att svenskar generellt beter sig mer etiskt hemma än när de är på semester. Av de tillfrågade själva svarade däremot 86 procent att man beter sig precis lika etiskt hemma som utomlands.

– Jag tror att det finns många som bryr sig, men det är okunskap också, om det erbjuds och står på menyn så tänker man att det nog är okej, säger Mats Forslund.


- Svenska turisters inställning till "bushmeat"

19 % skulle kunna tänka sig att äta på en bushmeat-restaurang.

9 % kan tänka sig att smaka tigervin eller tigerkött.

10 % kan tänka sig att smaka elefant- eller noshörningskött.

4 % har ätit tiger-, elefant- eller noshörningskött.

- Kort fakta om tre utrotningshotade djur:

I början av 1900-talet fanns det runt 100 000 tigrar. I dag finns det endast omkring 3 200 vilda tigrar kvar.

Varje år dödas 30 000 elefanter på grund av tjuvjakten och sedan 70-talet har antalet minskat från 1,3 miljoner till 400 000 individer.

I dag finns endast fem noshörningarter kvar i världen och alla är utrotningshotade.

Foto: Karl Ammann- Tjuvjagad bushmeat elefant.

Runt 30 000 elefanter dödas årligen i tjuvjakt.
Samtidigt säger var tionde svensk turist att de kan tänka sig att smaka just elefantkött.


Inlägget om bushmeat. Källa: WWF


PS: En bra regel om man känner sig osäker och tveksam inför något är att alltid fråga sig sig själv -

- ÄR DETTA NÅGOT JAG STOLT KAN STÅ UPP FÖR OCH BERÄTTA FÖR MINA VÄNNER OCH NÄRMASTE ATT JAG GJORT OCH STÖDJER, OCH ÄR DETTA NÅGOT JAG GÄRNA REKOMMENDERAR VIDARE?

Svaret får man omgående som en magkänsla snabbare än tanken.

Av// Lisa.S


We humans really need to begin to love the wild life on this planet and start acting HUMANE!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.