Ceciderunt Moenia

Ceciderunt Moenia

- Fallna Väggar - Raserade Murar -


~* Etablerad *~
- 26 September 2013 -


- Varmt Välkommen hit &

Mycket Nöje :)

Make it Possible

Djur, Natur, MänniskorPosted by LisaEir Sun, February 17, 2019 12:14:59
Copy and paste the link https://www.youtube.com/watch?v=fM6V6lq_p0o to come to a very important video from Animals Australia - The Voice for Animals with info about factory farming and to watch their wonderful video about FactoryFarming.With love and the best wishes for better future choises

LisaE.S


  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post140

Lite filosoferande kring livet vs kroppen vs jaget vs livsenergin

LisaEir-ReflexionerPosted by LisaEir Sun, February 17, 2019 11:45:14

Sitter och filosoferar en smula över livet och dess vändningar. Man kan aldrig ta något för givet för inget är någonsin konstant.
Det är en av universums lagar om ordning i kaoset.
Vad långt mitt liv har varit sett till upplevelser. Många upplever inte ens en bråkdel under sin livstid.
Vad kort mitt liv varit hittills sett till år. Våra år är inte mycket tid om man ser till det stora hela. Jag tror på reinkarnation. Ett ändligt antal liv att leva innan energin som är liv är fullärd.

Den, livsenergin, har sin existens utom människans tideräkning och dock som en paradox existerar den i en människokropp under så många olika människors tid i det kroppsliga livet.

Egentligen känner jag väldigt lite ägande till denna min kropp som jag blivit tilldelad i detta livet, säger det som är mitt jag, själen/livsenergin. Kroppen och sinnet jag fick när jag återföddes denna gången har gett mig tillfälle att studera och lära och att obehindrat kunna röra mig runt bland andra liv här på Jorden.
När jag känner och ser hur många andra människor verkar tänka och agera kan jag ibland ha svårt att förstå varför inte alla har åtminstone viss insikt och förståelse för denna extremt kraftfulla energi som skapar rörelse och tanke åt kroppen.
Den är en helt annan energiform än den vi använder i våra elektriska prylar. Livets energi är en kosmisk energi, det är den energi som får planeter att snurra och solar att lysa.
Kroppen, kärlet, kommer oavsett vad man gör att förr eller senare förmultna och försvinna helt som allt annat förgängligt men energin är oförgänglig.

Vare sig det är vår hushållsenergi eller den kosmiska energin så kan den inte förgöras eller ökas. Energin är konstant även om man kan variera spänningarna i energimängden som går ut så är den faktiska energin alltid i en konstant.
Även livsenergin fortsätter att vara konstant också sedan den fysiska kroppen är borta och blivit del av sin planet igen.

Jag kan tycka det som lite underligt att inte alla människor känner sin livsenergi.
Så många tar den för givet men egentligen är den deras motor i detta livet och kommande. Vad allt levande har i detta livet finns bara i detta nuet, därför är det viktigt att man tar hand om vad man har.

Missköter man sin livsenergis "fordon" så att det skadas allvarligt eller dör för tidigt pga av vanskötsel så vet man inte var man hamnar nästa gång.
Det enda säkra är att varje "hållplats" är helt olikt de föregående liven.
Olika av ett enda skäl, att våra högre jag, livsenergin alltid strävar efter att bli en helhet. Det kan den endast bli genom att gå igenom reinkarnationer som täcker alla livets aspekter, rik, fattig, handikappad, älskad, utstött, vit, färgad, urinnevånare osv osv tills samtliga tillgängliga aspekter av vad vi kallar människoliv har täckts in.

Först då är livsenergin, själen om man så vill, fullärd och slipper reinkarnera igen. Då har livsenergin så pass mycket kunskap att den är redo att hjälpa de som fortfarande är i "kunskapsomloppsbana" genom återfödslar.
Det skulle inte alls förvåna mig om livsenergierna inte bara reinkarnerar i olika liv här på Jorden utan även på andra planeter med liv.

Informationen kommer från min livsenergis samlade kunskaper.

Älskade människa, förstå att du är mer än vad du ser och känner just nu. Du och allt annat liv på denna planeten, vår Jord, är en evighet utan början och utan slut, du är ren energi. Och du och allt levande i universum är summan av oändligt gammalt stjärnstoft. Du är skapad av stjärnstoft!


Länken i bilden leder till en fantastiskt vacker ledd meditation
- Connect with your Star Family -
På Engelska.
Hoppas du gillar den. Kram  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post139

ॐMeditationerॐ-YouTube

MeditationPosted by LisaEir Sun, February 17, 2019 10:29:29

Jag har skapat ett antal listor på You Tube genom åren med. Listor med sånt jag tycker om. Klicka på bilden för att komma till sidan "Listor" på min hemsida. Där hittar du ett antal olika meditationer och meditationstekniker. Du hittar både ledda och ej ledda, långa eller korta och meditationer av olika svårighetsgrad.

Mycket nöje  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post138

Den Svarta Fredagen

&AlltMöjligtPosted by LisaEir Fri, November 23, 2018 09:50:53

Historik USA

Black Friday USA är den dag som infaller dagen efter deras Tacksägelsedag som infaller fjärde torsdagen i november. Dagen före och efter tacksägelsedagen är i USA i stora resedagar då folk reser för att träffa familj och släkt.

Namnet Black Friday började användas i Philadelphia USA någon gång före 1961 p.g.a den stora ökningen av skador och dödsfall i fotgängar- och trafik- olyckor i samband med att den stora massan folk skulle hem igen från familjesammankomsterna. Uttrycket började spridas utanför Philadelphia 1975 och är nu en allmän benämning i USA för denna dag.

Trots att Black Friday inte är någon officiellt ledig dag i USA är alla skolor och många arbetsplatser stängda, för att möjliggöra en fyra dagars lång ledighet med Black Friday som så kallad klämdag. BF har blivit USA:s största shopping och readag.Historik Sverige

Svarta fredagen har tidigare inte haft något fäste i Sverige. 2013 uppmärksammade flera svenska butikskedjor och e-handelsföretag dagen med specialerbjudanden.
Före Black Friday i Sverige 2014 hade redan över 45 butiker meddelat att de skulle komma att ha erbjudanden. Betalningsleverantören DIBS Payment Services preliminära siffror visar på ökad näthandel med 50 procent jämfört med samma dag föregående år. Ökningen är ännu större hos butiker som erbjuder rabatter.

Den uppmärksamhet som Black Friday fick i Sverige under 2013 resulterade i att försäljningen för näthandeln ökade med 100 procent jämfört med en vanlig fredag. Det som handlades mest i Sverige under Black Friday var böcker, datorspel och filmer.
Personliga tankar om vansinnet

Är det inte dags att ta bort denna amerikanska kommersiella galenskap innan det får riktigt fäste här och blir ytterligare en usel tradition som inte för med sig något positivt eller konstruktivt för någon utom för handlarna och människor med köpmani.

Vi måste inte ta efter USA i allt. Räcker det inte att vi har fått hit deras skräpmat bl.a.
Även om många verkar inbilla sig att vi är ett miniUSA och gör sitt bästa för att främja tanken på det så är vi inte det, detta är Sverige. Tyvärr börjar t.o.m vårt språk utarmas till förmån för någon halvamerikansk sörja.

Den svarta fredagen som hos vissa företag utökats till både hela helgen men även en hel vecka är verkligen en svart dag med tanke på den globala miljöpåverkan vår allt mer stegrande köplust har på Jorden.
Majoriteten av oss som bor och lever i Sverige är intelligenta, sunda, sansade människor med en sen generationer nedärvd respekt för natur och djurliv.
Att då gå på handelns hänsynslösa sug efter konsumenternas pengar är inte speciellt intelligent, varken ur plånbokssynpunkt eller miljösynpunkt.
De som står bakom säljhysterin bryr sig varken om hur människor, djur, natur påverkas globalt. Allt som betyder något är att höja sina vinstmarginaler till varje pris utan hänsyn till något eller någon. Oftast är det internationella koncerner som inte har något som helst intresse i de hur de enskilda länderna och människorna drabbas.

Därför säger jag, bojkotta köphysterin! 6 miljarder räknar handeln med att ta in bara i Sverige på Svarta Fredagen! 6 miljarder kronor!!! Det är svindlande summor på bara prylar och kläder...behöver folk verkligen allt dom köper?!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen -
Vad man vill ha och vad man behöver är oftast två vitt skilda ting.

Man måste inte äga en massa skit som man varken behöver eller använder.
Fråga dig själv - Gör detta mig lycklig i det långa loppet eller är det bara en sockerkick för stunden?Ta en kopp varm choklad och ta det lugnt. Jag vågar lova att inget dåligt händer om du slappnar av lite.


Kram från

Klicka på mitt namn här ovanför så landar du på - Calm Mind Namaste Music  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post137

Dagens visa

MusikPosted by LisaEir Fri, September 16, 2016 12:26:00
Klicka på bilden så hamnar du på Youtube och Laleh's Bara få vara mig själv.
  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post135

Ett samtal mellan Någon och Ingen

LisaEir-ReflexionerPosted by LisaEir Fri, September 16, 2016 12:15:01
Att tänka kan vara kul och ibland ploppar de mest lustiga tankar upp.
Som denna om Ingen och Någon.

Hej, vad heter du? frågar Någon.

Jag heter Ingen, svarar Ingen. Vad heter du själv?

Jag heter Någon, svarar Någon artigt.

Så säg mig, säger Någon till Ingen, litar du på mig?

Jadå absolut, svarar Ingen.

Så litar Ingen på Någon. Då kan man ju undra, ljuger Någon eller Ingen? Eller finns kanske rent av inte Någon eller Ingen och om någon inte finns hur kan då någon prata med ingen?

Jaha, det där är En tanke så god som någon som man kan ha så där en helt vanlig torsdagskväll i mitten av september.Ha dé! Kram
  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post134

Lite miljöfakta om Vad kostar din burgare egentligen?

Djur, Natur, MänniskorPosted by LisaEir Mon, August 15, 2016 12:57:36


För att ladda ner filmen Cowspiracy och för att se infografen i större format besök Cowspiracy


Ha en fin dag :)
Kram, LisaE

  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post133

Ibland...

LisaEir-ReflexionerPosted by LisaEir Mon, April 18, 2016 11:15:59
Ibland går tiden utan att man egentligen riktigt hänger med bara för att man egentligen inte riktigt vill hänga med den. Kan man stanna den en stund?

Klicka på bilden och lyssna på
This Old Dark Machine med James Vincent McMorrow
(länken öppnas i nytt fönster)


  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post132
Next »