Ceciderunt Moenia

Ceciderunt Moenia

- Fallna Väggar - Raserade Murar -


~* Etablerad *~
- 26 September 2013 -


- Varmt Välkommen hit &

Mycket Nöje :)

Facts...yeah maybe

LiSkaPosted by LisaEir Tue, July 28, 2015 12:39:05" I believe in facts. I also believe in facts that I can't see but they're there anyways....like electricity and air :)....
Anyhow....what's fact today is probably fiction tomorrow and what's fiction today are most likely facts tomorrow so better not get too excited too soon...things may change before next breath." // Lisa.E.S (LiSkA Dec 2012)


Enjoy this day, you never know what another day brings <3


  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post127

Pondering

LiSkaPosted by LisaEir Tue, June 23, 2015 13:14:04Text och bild: LiSka

LisaEir.S

  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post125

Animals= Non Human persons

LiSkaPosted by LisaEir Tue, June 23, 2015 12:51:13

Text: LiSka

  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post124

The seed to insight

LiSkaPosted by Lisa Sun, March 08, 2015 12:08:04

"Within every being there is a seed to fullfillment. But compassion is needed to activate this seed that is planted in our hearts"- Dalai Lama-

"When you get full emotional insight about and really understand the true meaning of compassion, then you have also realized that every living being has a heart and a soul and that every living being feels joy, pain and sorrow. Then you will realize that all living is one and that you too is a part of this oneness" -Lisa Skånell-
  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post116

In your Gods name or in your own name?

LiSkaPosted by Lisa Sun, March 08, 2015 11:56:48
And I just wonder....." I wonder....Those fighting for their God in their Gods name, don't they at all have to be responsible for their aggressive and deadly actions towards other people just because they aren't doing the killing and torturing in their own name?
And I also wonder, are those people cowards? Because, instead of fighting in their own name they rather seem to drag their Gods name into the dirt of a devastating mutilating war just to have something to hide their own gruesome actions and violent nature behind.
Well....I'm just wondering....
Lisa.E.S Nov 2012 "


Why cover your face if you believe that what you're doing is justified and right?
Why cover your face if you're proud of your deeds?
Why cover your face if you have no fear of standing up for your believes?

Why?!
What are you so afraid of?
What?!

Nothing grows in a garden watered with hate and ill will. Only outcome will be death and destruction.
Every one of us human beings living on this planet hava a choice.
We can chose to hate or we can chose to love.
This choice is up to each and every individual.
There are no excuses to not make that choice.
We can't chose both and we can't chose neither.

What's your choice?Only love can make good things grow, thrive and flourish.

Love is the only emotion that is stronger than hate.
Love is the only emotion in our hearts that can stand up for what is right without a covered face.
Unconditional love is the answer for peace!

The spirit of Love will never die as long as there are people who are willing to fight war and evil with peace and love.
  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post115

Who should pay?

LiSkaPosted by Lisa Sun, March 23, 2014 12:41:27

Who should pay for the costs of wars?

  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post108

Elfenben & Bushmeat

LiSkaPosted by Lisa Wed, November 06, 2013 18:30:39
- Elfenben -

Ser på nyheterna att var 10'e svensk turist i Afrika och Asien köper souvenirer gjorda av tjuvjagade utrotningshotade djur.
Var 10'e svensk turist i Afrika och Asien...det är inte en och annan, det är väldigt många personer, tiotusentals.

Trodde faktiskt att svenska folket generellt var bättre informerat och betydligt intelligentare än att medvetet göda den avskyvärda marknad som tjuvjakten på elefanter, noshörningar, tigrar, lejon och andra utrotningshotade djur på land och i hav innebär.
Ack vad jag bedrog mig!

Skäms på er ni som vet med er att ni bidrar till vidrigheterna och för att ni möjliggör att detta oerhörda kan fortsätta genom att bidra med pengar till en industri som är så ofattbart grym och onödig.


Var och en turist som står vid ett stånd eller i en butik och överväger att köpa föremål gjorda av elfenben, noshörningshorn eller andra djurdelar MÅSTE alltid först fråga sig....

TYCKER JAG ATT DETTA ÄR EN INDUSTRI JAG KÄNNER STOLTHET AV ATT STÖDJA?

Svarar man JA på den frågan, efter att noga tagit reda på och övervägt alla fakta som man kanske inte hade tidigare...ja då behöver man inte fundera längre på vem man är iallafall.


Titta på dessa två bilder. Se dom. Känn efter....Är detta ok?

Svarar du JA på den frågan så stödjer du fullt medvetet flera illegala, ofattligt grymma och brutala verksamheter, t.ex verksamheten att förse bl.a turister med bushmeat, samt bidrar till att finansiera förtryck och krig i fattiga redan utsatta länder.
- Bushmeat -

Det är inte bara elfenben, horn och skinn tjuvjägarna är ute efter.

Tjuvjakt bedrivs även för att förse en växande marknad med s.k bushmeat, primater så som schimpanser och andra småapor och många många andra djurarter står på menyn. Så även de stora utrotningshotade arterna, gorilla, elefant, noshörning och tiger som bland andra, de svenska turisterna inte tvekar att äta, dricka.

Borde inte varje intelligent någorlunda informerad person ställa sig frågan

-ÄR TJUVJAKTSINDUSTRIN PÅ BL.A ANNAT UTROTNINGSHOTADE DJUR NÅGOT JAG STOLT KAN STÅ UPP FÖR ATT JAG STÖDJER?Foto: Martin Harvey - Tjuvjagade bushmeatapor.

Bushmeat-restauranger serverar mat från exotiska djur, såsom elefant, apa och tiger – arter som i stora delar av världen är utrotningshotade.

Enligt en undersökning som Världsnaturfonden, WWF, har gjort kan nästan var femte svensk tänka sig att äta på en bushmeat-restaurang, tio procent skulle vilja prova elefant- eller noshörningskött och nästan lika många smaka tigervin eller tigerkött.

– Det är anmärkningsvärt, jag trodde det var lägre. Det förvånar, men sen är det skillnad på vad man kan tänka sig att äta och sen vad man faktiskt gör, säger Mats Forslund, expert på handel med hotade arter på WWF.

Ordet bushmeat syftar till kött från vilda djur i Afrika och Asien och ursprungligen var det inte konstigare att man där jagade tiger som att det jagas älg i Sverige. Men sedan artbestånden håller på att försvinna och tjuvjakten på de exotiska djuren har ökat allt mer, används ordet bushmeat ofta för att tala om utrotningshotade djur.

De över 1000 tillfrågade i undersökningen har under de senaste fem åren turistat i antingen Afrika, Thailand eller Vietnam och nio av tio tycker att det skulle vara ”mycket tragiskt” om elefanter eller tigrar dog ut.

En klar majoritet uppgav också att de trodde att svenskar generellt beter sig mer etiskt hemma än när de är på semester. Av de tillfrågade själva svarade däremot 86 procent att man beter sig precis lika etiskt hemma som utomlands.

– Jag tror att det finns många som bryr sig, men det är okunskap också, om det erbjuds och står på menyn så tänker man att det nog är okej, säger Mats Forslund.


- Svenska turisters inställning till "bushmeat"

19 % skulle kunna tänka sig att äta på en bushmeat-restaurang.

9 % kan tänka sig att smaka tigervin eller tigerkött.

10 % kan tänka sig att smaka elefant- eller noshörningskött.

4 % har ätit tiger-, elefant- eller noshörningskött.

- Kort fakta om tre utrotningshotade djur:

I början av 1900-talet fanns det runt 100 000 tigrar. I dag finns det endast omkring 3 200 vilda tigrar kvar.

Varje år dödas 30 000 elefanter på grund av tjuvjakten och sedan 70-talet har antalet minskat från 1,3 miljoner till 400 000 individer.

I dag finns endast fem noshörningarter kvar i världen och alla är utrotningshotade.

Foto: Karl Ammann- Tjuvjagad bushmeat elefant.

Runt 30 000 elefanter dödas årligen i tjuvjakt.
Samtidigt säger var tionde svensk turist att de kan tänka sig att smaka just elefantkött.


Inlägget om bushmeat. Källa: WWF


PS: En bra regel om man känner sig osäker och tveksam inför något är att alltid fråga sig sig själv -

- ÄR DETTA NÅGOT JAG STOLT KAN STÅ UPP FÖR OCH BERÄTTA FÖR MINA VÄNNER OCH NÄRMASTE ATT JAG GJORT OCH STÖDJER, OCH ÄR DETTA NÅGOT JAG GÄRNA REKOMMENDERAR VIDARE?

Svaret får man omgående som en magkänsla snabbare än tanken.

Av// Lisa.S


We humans really need to begin to love the wild life on this planet and start acting HUMANE!  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post60

Är ord viktiga?

LiSkaPosted by Lisa Wed, October 09, 2013 11:53:34Är ord viktiga?

Ja det kan man ju fråga sig. Vissa verkar tycka att bara man säger något så är det bra. Agerar man till orden så är det oftast det som gäller och orden kommer i andra hand. Vi funkar så vi människor...syn, känsel, hörsel, doft, smak, tyvärr kommer vårt främsta, mest pålitliga, sinne ofta på sista plats...det sjätte sinnet, den där berömda magkänslan...det där som gnager när man känner att något är helt fel..eller helt rätt, den där känslan vi så sällan litar på men som egentligen är vår mest profunda stenålderskänsla.

Men, utan att agera och vädja till synen så är det orden som gäller och använder man orden fel då blir resultatet därefter.

Många verkar inte tycka att det är så viktigt med ord och hur dom används. Många tycker inte det är viktigt att man bygger meningar rätt så det inte blir syftningsfel.

Ja det kan man ju tycka som man vill om men då får man också nöja sig med det resultat man skapat genom de ord man använt och hur man använt dem. Många gånger med ett totalt kaos som följd hos mottagaren/mottagarna.

Kanske något att fundera över före man svänger sig med ord man inte förstår innebörden av eller ens vet vad de betyder.

Ha en attans go dag.
Kram från avhopparen smileyPS: Kopiera och dela gärna mina bilder om du gillar dom :)
95% av mina bilder och texter är signerade med LiSkA


  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post9
Next »