Ceciderunt Moenia

Ceciderunt Moenia

- Fallna Väggar - Raserade Murar -


~* Etablerad *~
- 26 September 2013 -


- Varmt Välkommen hit &

Mycket Nöje :)

Make it Possible

Djur, Natur, MänniskorPosted by LisaEir Sun, February 17, 2019 12:14:59
Click the picture to go to Animals Australia - The Voice for Animals with info about factory farming and to watch their wonderful video about FactoryFarmingWith love and the best wishes for better future choises

LisaE.S


  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post140

Lite filosoferande kring livet vs kroppen vs jaget vs livsenergin

LisaEir-ReflexionerPosted by LisaEir Sun, February 17, 2019 11:45:14

Sitter och filosoferar en smula över livet och dess vändningar. Man kan aldrig ta något för givet för inget är någonsin konstant.
Det är en av universums lagar om ordning i kaoset.
Vad långt mitt liv har varit sett till upplevelser. Många upplever inte ens en bråkdel under sin livstid.
Vad kort mitt liv varit hittills sett till år. Våra år är inte mycket tid om man ser till det stora hela. Jag tror på reinkarnation.

Med tanke på det så skulle det vara intressant att på något sätt få veta hur gammal ens själ är. Dess liv räknas inte i antal liv eller antal år. Den har sin existens utom människans tideräkning och dock som en paradox lever själen i en människokropp under så många olika människors tid i det kroppsliga livet.

Egentligen känner jag väldigt lite ägande till denna min kropp som jag blivit tilldelad i detta livet, säger jag, själen. Kroppen och sinnet jag fick när jag återföddes denna gången har gett mig tillfälle att studera och lära, att obehindrat kunna röra mig runt bland människor. När jag tänker på andra människor, andra själar som lever i andra kroppar kan jag ha svårt att förstå varför inte alla har åtminstone viss insikt om sitt högre jag, sin själ, eller om man så vill...den energi som skapar tankar och rörelse åt kroppen.
Själva kroppen multnar så som allt annat nedbrytbart för eller senare gör.
Energi kan inte förgöras eller ökas. Den är konstant även om man kan öka spänningarna i energimängden som går ut så är den faktiska energin alltid i en konstant.

Jag kan tycka det som lite underligt att inte alla människor känner sin livsenergi.
Så många tar den för givet men egentligen är den deras motor i detta livet och kommande.
Vad en människa har i detta livet finns bara i detta livet, därför är det viktigt att man uppskattar vad man har, att vara rädd om livet. Skulle du missbruka din själs "fordon" så att det dör så vet du inte var du hamnar nästa gång. Det enda säkra är att det kommer att bli diametralt olikt det liv du levde i föregående. Olika av ett enda skäl, att våra högre jag, våra själar alltid strävar efter att bli en helhet. Det kan den endast bli genom att gå igenom reinkarnationer som täcker alla livets aspekter, rik, fattig, handikappad, älskad, utstött, vit, färgad, urinnevånare osv osv tills samtliga tillgängliga aspekter av vad vi kallar människoliv har täckts in.

Först då är livsenergin, själen om man så vill, fullärd och slipper gå ner och återfödas som människa igen. Då har livsenergin så pass mycket kunskap att den är redo att hjälpa de som fortfarande är i "kunskapsomloppsbana" genom återfödslar.

Informationen kommer från min livsenergis samlade kunskaper.

Älskade människa, förstå att du är mer än vad du ser och känner just nu. Du är en evighet utan början och utan slut, du är energi. Du och allt levande är summan av oändligt gammalt stjärnstoft.


Länken i bilden leder till Going Home - Meeting your Star Family.
  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post139

ॐMeditationerॐ-YouTube

MeditationPosted by LisaEir Sun, February 17, 2019 10:29:29

Jag har skapat ett antal listor på You Tube genom åren. Bl.a listor med olika meditationer och meditationstekniker. Rulla ner för att hitta den meditationsteknik som passar dig bäst. Eller prova dig fram genom de olika.
Livet är fullt av skönhet för sinnena.

Klicka på bilden nedan för att komma till en ledd introduktion till Pranayama meditation och 3 andra Pranayama andningsövningar. På Engelska.
Klicka på bilden nedan för att komma till listan med musik som passar bra att meditera till och ledda Meditationer.Klicka på bilden nedan för att komma till Sadhana-Mantra dag 1-40
Klicka på bilden nedan för att komma till listan med Vipassana Meditation-Kurs 10 dagar. på Engelska.

Klicka på bilden nedan för att komma till listan med Vajrayama meditation - Bl.a
A Guided Meditation on the Body, Space, and Awareness with Yongey Mingyur RinpocheKlicka på bilden nedan för att komma till listan med ett antal Chakra meditationer. Både ledda och ej ledda.
På Engelska.
Klicka på bilden nedan för att komma till Kundalini Yoga. Den första av sju videos är en introduktion till Kundalini Yoga. På Engelska.
Klicka på bilden nedan för att komma till Kriya Yoga. På Engelska.

Klicka på bilden nedan för att komma till något jag kallar Tankar för Livet.
Här har jag samlat lite visdom som kan vara bra att ta till sig när man känner att man behöver komma ifrån det vardagliga tankarna. På Engelska.


  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post138

Den Svarta Fredagen

&AlltMöjligtPosted by LisaEir Fri, November 23, 2018 09:50:53

Historik USA

Black Friday USA är den dag som infaller dagen efter deras Tacksägelsedag som infaller fjärde torsdagen i november. Dagen före och efter tacksägelsedagen är i USA i stora resedagar då folk reser för att träffa familj och släkt.

Namnet Black Friday började användas i Philadelphia USA någon gång före 1961 p.g.a den stora ökningen av skador och dödsfall i fotgängar- och trafik- olyckor i samband med att den stora massan folk skulle hem igen från familjesammankomsterna. Uttrycket började spridas utanför Philadelphia 1975 och är nu en allmän benämning i USA för denna dag.

Trots att Black Friday inte är någon officiellt ledig dag i USA är alla skolor och många arbetsplatser stängda, för att möjliggöra en fyra dagars lång ledighet med Black Friday som så kallad klämdag. BF har blivit USA:s största shopping och readag.Historik Sverige

Svarta fredagen har tidigare inte haft något fäste i Sverige. 2013 uppmärksammade flera svenska butikskedjor och e-handelsföretag dagen med specialerbjudanden.
Före Black Friday i Sverige 2014 hade redan över 45 butiker meddelat att de skulle komma att ha erbjudanden. Betalningsleverantören DIBS Payment Services preliminära siffror visar på ökad näthandel med 50 procent jämfört med samma dag föregående år. Ökningen är ännu större hos butiker som erbjuder rabatter.

Den uppmärksamhet som Black Friday fick i Sverige under 2013 resulterade i att försäljningen för näthandeln ökade med 100 procent jämfört med en vanlig fredag. Det som handlades mest i Sverige under Black Friday var böcker, datorspel och filmer.
Personliga tankar om vansinnet

Är det inte dags att ta bort denna amerikanska kommersiella galenskap innan det får riktigt fäste här och blir ytterligare en usel tradition som inte för med sig något positivt eller konstruktivt för någon utom för handlarna och människor med köpmani.

Vi måste inte ta efter USA i allt. Räcker det inte att vi har fått hit deras skräpmat bl.a.
Även om många verkar inbilla sig att vi är ett miniUSA och gör sitt bästa för att främja tanken på det så är vi inte det, detta är Sverige. Tyvärr börjar t.o.m vårt språk utarmas till förmån för någon halvamerikansk sörja.

Den svarta fredagen som hos vissa företag utökats till både hela helgen men även en hel vecka är verkligen en svart dag med tanke på den globala miljöpåverkan vår allt mer stegrande köplust har på Jorden.
Majoriteten av oss som bor och lever i Sverige är intelligenta, sunda, sansade människor med en sen generationer nedärvd respekt för natur och djurliv.
Att då gå på handelns hänsynslösa sug efter konsumenternas pengar är inte speciellt intelligent, varken ur plånbokssynpunkt eller miljösynpunkt.
De som står bakom säljhysterin bryr sig varken om hur människor, djur, natur påverkas globalt. Allt som betyder något är att höja sina vinstmarginaler till varje pris utan hänsyn till något eller någon. Oftast är det internationella koncerner som inte har något som helst intresse i de hur de enskilda länderna och människorna drabbas.

Därför säger jag, bojkotta köphysterin! 6 miljarder räknar handeln med att ta in bara i Sverige på Svarta Fredagen! 6 miljarder kronor!!! Det är svindlande summor på bara prylar och kläder...behöver folk verkligen allt dom köper?!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen -
Vad man vill ha och vad man behöver är oftast två vitt skilda ting.

Man måste inte äga en massa skit som man varken behöver eller använder.
Fråga dig själv - Gör detta mig lycklig i det långa loppet eller är det bara en sockerkick för stunden?Ta en kopp varm choklad och ta det lugnt. Jag vågar lova att inget dåligt händer om du slappnar av lite.


Kram från

Klicka på mitt namn här ovanför så landar du på - Calm Mind Namaste Music  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post137

Dagens visa

MusikPosted by LisaEir Fri, September 16, 2016 12:26:00
Klicka på bilden så hamnar du på Youtube och Laleh's Bara få vara mig själv.
  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post135

Ett samtal mellan Någon och Ingen

LisaEir-ReflexionerPosted by LisaEir Fri, September 16, 2016 12:15:01
Att tänka kan vara kul och ibland ploppar de mest lustiga tankar upp.
Som denna om Ingen och Någon.

Hej, vad heter du? frågar Någon.

Jag heter Ingen, svarar Ingen. Vad heter du själv?

Jag heter Någon, svarar Någon artigt.

Så säg mig, säger Någon till Ingen, litar du på mig?

Jadå absolut, svarar Ingen.

Så litar Ingen på Någon. Då kan man ju undra, ljuger Någon eller Ingen? Eller finns kanske rent av inte Någon eller Ingen och om någon inte finns hur kan då någon prata med ingen?

Jaha, det där är En tanke så god som någon som man kan ha så där en helt vanlig torsdagskväll i mitten av september.Ha dé! Kram
  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post134

Lite miljöfakta om Vad kostar din burgare egentligen?

Djur, Natur, MänniskorPosted by LisaEir Mon, August 15, 2016 12:57:36


För att ladda ner filmen Cowspiracy och för att se infografen i större format besök Cowspiracy


Ha en fin dag :)
Kram, LisaE

  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post133

Ibland...

LisaEir-ReflexionerPosted by LisaEir Mon, April 18, 2016 11:15:59
Ibland går tiden utan att man egentligen riktigt hänger med bara för att man egentligen inte riktigt vill hänga med den. Kan man stanna den en stund?

Klicka på bilden och lyssna på
This Old Dark Machine med James Vincent McMorrow
(länken öppnas i nytt fönster)


  • Comments(0)//cecideruntmoenia.lisan.se/#post132
Next »